UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін попросив кримчан "потерпіти ще трохи" через проблеми з електроенергією

Окупаційне керівництво Криму запевнило російського лідера, що кримчани "з розумінням" ставляться до ситуації, що виникла.

Президент Російської Федерації Володимир Путін на зустрічі з главою окупаційного керівництва Криму Сергієм Аксьоновим заявив, що кримчанам потрібно "потерпіти ще трохи" через проблеми з електроенергією.

Путін зазначив, що друга черга "енергомосту" з Кубані до Криму може бути введена "до 1 травня, або достроково".

"Потрібно ще трохи потерпіти, думаю, що колеги впораються до 1 травня точно, а, можливо, і раніше", - сказав Путін.

За словами Аксьонова, жителі Криму "з терпінням і розумінням ставляться до того, що сталося".

Сьогодні Крим отримує електроенергію через незаконно прокладений китайцями підводний кабель з території Росії, з Краснодарського краю по дну Керченської протоки. Також на півострові є власна генерація, однак її потужностей не вистачає.

Читайте також: Постачання електроенергії можливі тільки в "український" Крим - Порошенко

З початком 2016 року Україна також відмовилася від імпорту російської електроенергії. Тоді як російські ЗМІ повідомили, що нібито саме Росія не буде продовжувати договір про постачання електроенергії в Україну. Примітно, що Україна в 2015 році мінімізувала закупівлю електроенергії з РФ. Напередодні міністр енергетики Володимир Демчишин повідомив про те, що саме Україна вирішила не продовжувати контракт на імпорт електроенергії з РФ на 2016 рік, оскільки не бачить у цьому необхідності.