UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін каже, що нібито хоче закінчити війну, але Patriot її затягнуть, а Україна "відмовилася" від перемовин

Під час виступу він назвав російську "спецоперацію" війною.

Російський президент Владімір Путін заявив, що нібито його держава прагне якомога швидше завершити війну в Україні, а не посилити бойові дії, однак надання Сполученими Штатами Америки систем протиповітряної оборони Patriot для захисту нашого неба лише сприяє затягуванню. Про це господар Кремля сказав під час пресконференції за підсумками засідання Державної ради РФ.

"Наша мета – не розкручувати цей маховик військового конфлікту, а навпаки закінчити цю війну. Ми до цього прагнемо і будемо прагнути… Ми будемо прагнути того, щоб це було закінчено. І чим швидше, тим краще, звісно", – зазначив Путін.

Він додав, що інтенсифікація бойових дій матиме "невиправдані втрати": "Курочка по зернятку клює".

Водночас, причиною ймовірного затягування війни президент Росії назвав оборонні системи Patriot, які Україні мають передати США, а не дії окупантів.

Читайте також: Через 300 днів війни: Путін назвав українців "братським народом"

Глава РФ згадав про тему переговорів та знову повторив, що Москва від них буцімто "ніколи не відмовлялася, на відміну від України". За словами Путіна, наша влада "сама собі заборонила" розпочинати такий діалог.

Російський президент, ймовірно, пов’язує закінчення війни зі згодою України на переговори, адже сказав, що буде тим краще, чим швидше Київ "усвідомить" їх "необхідність".

У своєму виступі Владімір Путін також похвалився, що його країна "достатньо впевнено" пройшла 2022 рік.

Раніше в Кремлі вже відреагували на візит президента нашої країни Володимира Зеленського до США і те, що ЗСУ отримають системи Patriot.