UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Пункти незламності" працюватимуть цілодобово та з інтернетом

Уряд затвердив комплектацію Пунктів.

Уряд планує збільшити кількість "Пунктів незламності" та зробить їх роботу цілодобовою. Про це наголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зазначив, що на сьогодні працює 5 тисяч Пунктів, і уряд планує збільшити їх кількість утричі. Крім того, буде уніфіковано їх роботу - українці отримуватимуть однаковий набір послуг у всіх пунктах, як мобільних, так і стаціонарних.

"Пункти незламності" функціонують в цілодобовому режимі. Кожен в обов’язковому порядку мусить бути забезпечений: генераторами та пальним; автономним опаленням (твердопаливними котлами, тепловими пушками, конвекторами, обігрівачами тощо); засобами доступу до Інтернету, зокрема через термінали Starlink; зв’язком (рація, стаціонарний телефон) для виклику екстрених служб; запасами питної та технічної води; засобами особистої гігієни, туалетами тощо.

Читайте також: Без виплат: мешканці 30 населених пунктів не зможуть отримувати допомогу для ВПО

До роботи в пунктах незламності можуть залучатися медики, психологи, соціальні працівники, громадські організації та волонтери. Кожен "Пункт незламності" має охороняти поліція, добровольці або служба охорони.

Раніше повідомлялося про те, що для проходження зимового періоду державі потрібно ще приблизно 17 тисяч великих установок.