UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пункт пропуску «Рава-Руська» відновив роботу після тимчасового припинення - ДПСУ

Прикордонники пояснили причину.

На українсько-польському кордоні у пункті пропуску «Хребенне» (Польща) - суміжний з пунктом пропуску «Рава-Руська» (Україна) не працює база даних польської митниці. У зв’язку з цим оформлення осіб і транспортних засобів не здійснюється, повідомила у Telegram Держприкордонслужба.

Про відновлення пропускних операцій прикордонники обіцяють повідомити додатково. Через кілька годин після призупинення Держприкордонслужба повідомила про відновлення роботи пункту пропуску.

Читайте також: До кінця року запрацює на повну силу новий пункт пропуску на кордоні з Польщею

Нагадаємо, з кінця минулого року на українсько-польському кордоні запустили сервіс електронної черги при перетині. Однак попри цей сервіс черги на західному кордоні України періодично збільшуються, так, 17 жовтня заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач повідомляв, що в електронній черзі на перетин західного кордону України стояли понад 25 тисяч вантажних автомобілів і їх кількість збільшувалася. Накопичення значної кількості автомобілів у черзі чиновник пояснив впливом сезонного фактора, а також обмеженнями на пропуск вантажівок через кордон, обумовленими ремонтами пропускних пунктів.