UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пункт пропуску Ягодин-Дорогуськ розблоковано – Найєм

Відновлення руху через польсько-український кордон розпочалося о 19:00 за київським часом.

Польські перевізники прибрали свої вантажівки з в'їзду до пункту пропуску з боку Дорогуська. Про це повідомив у Телеграм заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

Читайте також: Черги на кордоні: Мінінфраструктури пообіцяло «тимчасово вирішити» проблему у жовтні

"Ми все ще працюємо над рішенням підвищення ефективності польських фітосанітарних та ветеринарних служб, але наступні кілька днів напруга на цій ділянці кордону має впасти", — прогнозує заступник міністра.

За його словами, вже досягнуто домовленості про відкриття на початку жовтня ще одного пункту перетину кордону у Нижанковичах, що на Львівщині для тимчасового виїзду порожніх транспортних засобів, у тому числі бензовозів.

Крім того, з 8 ранку через пункт пропуску “Устилуг – Зосин” вже йдуть до Польщі порожні фури. Україна запропонувала ще п'ять пунктів перепустки на польсько-українському кордоні для виїзду порожніх вантажівок.

Тим часом, все ще залишається невирішеною головна причина пробок. Слід терміново вирішити проблему дефіциту фітосанітарних та ветеринарних інспекторів та перевести служби у цілодобовий режим роботи з їхнього боку кордону, зазначає Найєм.

“Ми запропонували нашим польським колегам кілька варіантів повного чи часткового виходу із ситуації. У тому числі скасування фітосанітарного та ветеринарного контролю окремих груп транзитних вантажів. Поки що переговори продовжуються. Нині це одна з головних причин пробок. Ми знаємо про брак кадрів, про низьку зарплату, але настав час щось міняти”, — закликає заступник міністра.

Як повідомлялося, через страйк польських перевізників черга вантажівок на в'їзд із Польщі в Україну розтяглася на 58 кілометрів.