UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пукачу можуть переглянути довічний вирок

Захист Пукача вважає, що докази провини підзахисного на сьогоднішній день вже не є доказами.

Адвокат засудженого до довічного ув'язнення Олексія Пукача Григорій Демиденко вимагає від Апеляційного суду Києва скасувати вирок його підзахисному і направити справу на нове розслідування. Про це він заявив сьогодні журналістам.

"Моя апеляційна скарга - скасувати вирок і направити справу на розслідування до Генеральної прокуратури", - сказав Демиденко.

Він заявив, що не згоден з рішенням Печерського районного суду в частині призначення покарання Пукачу. Адвокат також вважає, що докази провини Пукача, які зібрало слідство, на сьогоднішній день вже не є доказами.

Нагадаємо, опозиційний журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі неподалік від столиці було виявлено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати Гонгадзе.

Незабаром після цього було оприлюднено записи, нібито зроблені екс-майором держохорони Миколою Мельниченком у кабінеті тодішнього президента Леоніда Кучми. На записі голос, схожий на голос Кучми, віддає розпорядження "розібратися" з журналістом.

29 січня 2013 року Печерський районний суд Києва визнав винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе екс-генерала МВС Олексія Пукача і засудив його до довічного позбавлення волі.

Пукач зізнався, що власноруч задушив журналіста. А після винесення вироку він фактично визнав причетність до злочину вищих осіб держави, порадивши запитати про мотиви вбивства у Леоніда Кучми і екс-голови Верховної Ради Володимира Литвина. !zn

Читайте також:

Генпрокуратура не бачить у Кучмі можливого замовника вбивства Гонгадзе

Захист Пукача не виключає, що справа Гонгадзе може отримати новий поворот

Кучма назвав справедливим вирок "нелюду Пукачу"