UA / RU
Підтримати ZN.ua

ПЦУ закликає владу і міжнародні організації захистити Кримську єпархію від знищення окупантами

«Росія знищує ще одну українську релігійно-культурну групу і продовжує зачистку Криму від всього українського».

Київська митрополія Української православної церкви (ПЦУ) звертається до Української держави, міжнародних організацій і демократичних країн із закликом захистити кафедральний собор ПЦУ в Сімферополі, єпархію і релігійну громаду від знищення Росією, йдеться в заяві прес-служби Київської митрополії ПЦУ.

«Зокрема, закликаємо українську державу і міжнародних партнерів постійно ставити питання захисту прав української православної громади в Криму під час контактів з Російською Федерацією. Ми також підтримуємо впровадження, подовження і розширення санкцій проти Російської Федерації як держави-окупанта і персонально проти співучасників релігійних гонінь - чиновників окупаційною адміністрацією, суддів, співробітників поліції, судових виконавців і інших», - наголошується в тексті заяви.

За словами адвоката Сергія Зайця, виселення громади Православної Церкви України з Кафедрального собору святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги в Сімферополі по суті означає повну ліквідацію української православної громади в Криму.

«Формально це не є геноцидом, але межує з ним. Росія знищує ще одну українську релігійно-культурну групу і продовжує зачистку Криму від всього українського», - зазначив він.

Читайте також: Окупаційна влада змушує єпископа Кримського в п'ятиденний термін знести храм ПЦУ в Євпаторії – Офіс омбудсмена

Сьогодні, 5 серпня, Верховний суд РФ відмовився переглядати рішення окупаційних "судів" на території Криму про виселенню громади Православної церкви України (ПЦУ) з Кафедрального собору Святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги в Сімферополі.

Рішення про виселення з храму кримські суди прийняли ще влітку 2019 року.