UA / RU
Підтримати ZN.ua

Протягом року до відповідальності притягли шість тисяч прикордонників-корупціонерів - Цигикал

Стосовно 73 працівників Держприкордонслужби відкриті кримінальні провадження, 38 з них засуджено.

Державна прикордонна служба України з початку поточного року провела три антикорупційні акції, внаслідок яких до дисциплінарної відповідальності притягли понад п'ять тисяч прикордонників, до адміністративної – ще майже тисячу, розповів голова ДПСУ Петро Цигикал.

За словами головного прикордонника країни, відносно 73 прикордонників відкриті кримінальні провадження, 38 з них засуджено. Крім того, з лав прикордонної служби звільнено більше 500 осіб, у тому числі 26 – із позбавленням військового звання.

Петро Цигикал наголосив на важливості подальшої боротьби з корупціонерами у Держприкордонслужбі.

"Кількість відмов від неправомірної вигоди, запропонованої під час служби, зросла майже в чотири рази, порівняно з минулими роками. Лише за 2017 рік ми зафіксували 800 відмов від запропонованого хабара. Але ми будемо продовжувати боротьбу з корупціонерами, адже народ України заслуговує на чесну прикордонну службу", - підкреслив він.

Очільник Держприкордонслужби нагадав про те, що за 2016 рік у його відомстві проведено понад 650 розслідувань з ініціативи служби внутрішньої безпеки. Тоді за корупційні дії звільнили понад три тисячі прикордонників.

Нагадаємо, раніше у Державному департаменті США заявили про те, що не боротимуться за Україну, якщо її погубить корупція. Заступник державного секретаря США Вільям Браунфілд, під час міжнародної конференції щодо реформ в Україні, заявив про взаємозалежність боротьби з корупцією в країні з подальшою її підтримкою.

Наприкінці серпня Кабінет міністрів України схвалив "Стратегію комунікацій у сфері запобігання і протидії корупції" на період до 2020 року.

Детальніше про "непотоплюваність" задіяних у корупційних скандалах одіозних українських чиновників читайте в матеріалі Олега Покальчука "Напівмертве море" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".