UA / RU
Підтримати ZN.ua

Проти колишнього депутата Шепелєва відкрили справу за статтею про держзраду

Шепелєв втік із Києва в середині 2014 року. У тому ж році він вже співпрацював з ФСБ.

Cтосовно колишнього депутата Верховної Ради України Олександра Шепелєва зареєстровано кримінальне провадження за статтею "державна зрада" Кримінального кодексу України, повідомив заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Окрім організації вчинення особливо тяжких злочинів проти особи(замовного вбивства), колишній нардеп від БЮТ та ПР Олександр Шепєлєв (як останній яничар) подався служити ФСБ Росіі, продавши не лише власну совість ( душу він давно продав), а і власну Батьківщину", - написав Матіос на своїй сторінці в Facebook.

Матіос проілюстрував своє повідомлення копією першої сторінки пояснювальної на ім'я голови ФСБ РФ Олександра Бортникова, написаної Шепелєвим. За даними прокурора, цей документ є "заявою Шепелєва про згоду служити ФСБ".

Шепелєв втік з Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної 5 липня 2014 року. Він підозрюється в організації умисного вбивства, привласненні та розтраті чужого майна та інших злочинах. Шепелєв був затриманий на території Московської області 19 березня 2015 року.

8 серпня екс-глава Державної пенітенціарної служби України (ДПтС) Сергій Старенький повідомив про звільнення з російського СІЗО колишнього народного депутата Верховної Ради Олександра Шепелєва. За його "неофіційною оперативною інформацією", звільнення вартувало Шепелєву 10 млн доларів.

Повідомлялося також, що Олександр Шепелєв погодився співпрацювати зі слідством у Росії. За повідомленнями ЗМІ, він пішов на угоду з російським слідством, давши свідчення щодо ряду українських політиків: Тимошенко і інших.

Шепелєв у 2007 році був обраний депутатом за списком БЮТ, однак у вересні 2010 року був виключений з неї і увійшов у фракцію Партії регіонів.