UA / RU
Підтримати ZN.ua

Проти голови Комісії з регулювання азартних ігор почнуть розслідування у справі про викриття корупції

Розслідування триватиме два місяці.

Кабінет міністрів України упродовж найближчих двох місяців проведе службове розслідування проти голови Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей (КРАІЛ) Івана Рудого. Про це йдеться у розпорядженні Кабміну. 

Відповідальним за розслідування призначили Національне агентство з питань державної служби, що повинне створити для цього відповідну комісію, а після завершення - подати результати з пропозиціями на розгляд уряду.

Читайте також: Голова НАЗК Новіков неочікувано дав сигнал про те, що прем’єр Шмигаль систематично порушує антикорупційне законодавство

11 січня НАЗК склало протокол на премʼєр-міністра Дениса Шмигаля. Він незаконно розголосив інформацію про викривача корупції. Шмигаль розглянув повідомлення від викривача — працівника КРАІЛ, наказав опрацювати його і за результатами поінформувати заявника та Кабмін. При цьому серед посадовців, яким доручили розглянути повідомлення, був і голова КРАІЛ Іван Рудий, про чиї порушення і повідомив викривач. Дізнавшись про це, Рудий порушив дисциплінарне провадження проти викривача. Втім, за законодавством, викривача не можуть притягнути до дисциплінарної відповідальності. З огляду на це НАЗК склало протокол і на голову КРАІЛ.

Оскільки Шмигаль не з’явився в НАЗК для ознайомлення з протоколом, його відправили в суд. Якщо останній визнає голову уряду винним, то на нього накладуть штраф та заборонять обіймати певні посади на один рік, а також внесуть в Єдиний реєстр корупціонерів.