UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пропаганда РФ вигадала загиблу дитину в Донецьку, тому що "треба було" - BBC

Російські пропагандисти вже не приховують, що вигадують спекуляції про вбивства, тому що "змушені", передає BBC.

Журналісти BBC витягли визнання від пропагандистів Росії, що загиблої десятирічної дівчинки в Петровському районі Донецька на початку квітня не існує.

Було проведено розслідування, яке показало, що місцеві жителі про інцидент чули тільки по телевізору, а обстрілу в той день в Петровському районі не було.

"Ми теж чули про це по телевізору. Якби було щось таке, ми б знали", - розповіли відразу декілька мешканок Петровського району.

Крім того, журналісти побували у Донецькому морзі, проте його директор Микола Калашников також зазначив, що дівчатка до них не надходило.

Зрештою представник російських ЗМІ і поготів зізнався, що "дівчинки не існує", а самі ЗМІ поширили цю пропаганду, тому що "змушені були".

Перед "убитою дівчинкою" російська пропаганда повідомила про "розп'ятого хлопчика" на центральній площі Слов'янська і "тортурами над його матір'ю", "свідком" чого стала єдина жінка, хоча стверджувала, що людей туди спеціально "зганяли". Згодом "Перший канал" заявив, що це могло бути "хворобливою фантазією жінки".