UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Прокурор" самопроголошеної ДНР порушив кримінальну справу проти Ахметова

На Ахметова "заведені справи за несплату податків і за спробу повалення влади. За основу Кримінального кодексу ДНР тимчасово взятий Кримінальний кодекс України.

Голова президії так званого Верховної ради самопроголошеної "Донецької народної республіки" Денис Пушилин заявив, що "прокурор ДНР" порушив кримінальну справу проти Рената Ахметова.

"Сьогодні в ДНР був призначений новий прокурор, ним став Равіль Халіков. Вже порушені перші кримінальні справи проти Рената Ахметова за двома статтями: За несплату податків" і "За спробу повалення влади", - сказав Пушилин. При цьому, він уточнив, що за основу Кримінального кодексу ДНР тимчасово взятий Кримінальний кодекс України.

Нагадаємо, раніше Пушилин оголосив про початок націоналізації в регіоні. "У зв'язку з небажанням регіональних олігархів платити податки в бюджет ДНР прийнято рішення почати процес націоналізації", - йдеться в заяві Пушилина.

Він засудив позицію бізнесмена Ріната Ахметова, який став ініціатором попереджувальної акції протесту на Донбасі проти діяльності представників ДНР. "Ахметов зробив свій вибір. На жаль, цей вибір проти народу Донбасу. Сплата податків в Київ означає фінансування терору на Донбасі", - також наголошується в повідомленні.

ТАКОЖ: Ахметов пообіцяв, що сепаратистів на Донбасі найближчим часом будуть гнати в шию (відео)

Раніше підприємства групи СКМ Ріната Ахметова відмовилися платити податки в бюджет самопроголошеної Донецької народної республіки. "СКМ працює виключно в рамках правового поля та чинного законодавства України. В тому числі, і в частині податкових відрахувань у центральний та місцеві бюджети", - йдеться в повідомленні прес-служби СКМ.

Як повідомлялося, уряд самопроголошеної "Донецької народної республіки" запропонувало українському мільярдерові Рінату Ахметову платити податки в бюджет "нового державного утворення". !zn

Читайте також:

ДНР хоче від Ахметова лояльності і податків

У "Донецькій народній республіці" вже чекають податків від Ріната Ахметова

Фонд Ахметова організував вивезення людей з гарячих точок Донбасу