UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура зайнялася збором даних про студентів та викладачів, що мітингують

Слідчому потрібні списки студентів і списки викладачів, які не виходили на навчання і роботу без поважних причин, а також імена активістів, які закликали студентів вийти на Майдан.

Прокуратура вимагає від Київського національного університету імені Тараса Шевченка надати списки студентів, які з 29 листопада були відсутні на навчанні без поважної причини, про це повідомило "Українській правді" джерело у виші.

Слідчий з особливо важливих справ ГПУ, як стало відомо виданню, хоче отримати повні анкетні дані студентів. За відомостями видання, ці відомості необхідні йому в рамках розслідування питання про перевищення міліціонерами службових повноважень при розгоні мітингу 30 листопада.

Окрім цього, слідчому потрібні списки викладачів, які не виходили на роботу без поважних причин, а також імена активістів, які закликали студентів вийти на Майдан. Слідство цікавиться й тим, чи проводив університет роз'яснювальну роботу зі своїми студентами на тему, як потрібно себе поводити.

Нагадаємо, в кінці листопада тисячі студентів українських вишів, у тому числі КНУ імені Шевченка, приєдналися до масових протестів проти урядом України зупинки євроінтеграції.

В ніч на 30 листопада активістів Євромайдану, більшістю з яких були студенти, було жорстоко розігнано "Беркутом". При цьому понад 35 осіб отримали серйозні травми. !zn

Читайте також:

Побиті під час розгону Майдану студенти подадуть заяву про замах на вбивство

У Міносвіти стверджують, що прихистили не "тітушок", а експертів з питань розвитку ПТУ

Київський університет Шевченка засудив насильство на Євромайдані