UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура завершила досудове розслідування "врадіївської справи"

Прокуратура Миколаївської області вважає, що зібраних доказів провини врадіївських міліціонерів достатньо для складання обвинувального акта.

Докази, зібрані під час досудового розслідування справи про скоєння злочинів трьома підозрюваними у побитті і зґвалтуванні жительки смт Врадіївка, визнано достатніми для складання обвинувального акта, повідомив заступник прокурора Миколаївської області Дмитро Єфименко.

"У відповідності з вимогами ст.290 (відкриття матеріалів іншій стороні) Кримінального процесуального кодексу України, слідчому доручено було 9 серпня повідомити учасникам кримінального процесу про завершення досудового розслідування та надати доступ до матеріалів кримінального провадження",- йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Миколаївської області.

Нагадаємо, 26 червня троє чоловіків затягли в свою машину, жорстоко побили і зґвалтували 29-річну мешканку Врадіївки Ірину Крашкову. Жінка упізнала гвалтівників і дала проти них свідчення. Двоє з них виявилися співробітниками Врадіївського РВВС - лейтенант міліції Дмитро Поліщук і старший лейтенант міліції Євген Дрижак.

Спочатку Дрижак залишився на волі, оскільки послався на алібі - номінально у той день він був на чергуванні у райвідділі, хоча очевидці стверджують, що бачили його у селищі. Спроба приховати злочин викликала обурення місцевих жителів, які заявляють, що цей випадок - далеко не перший. Це обернулося масовими протестами і спробою штурму будівлі РВВС, після чого резонансну справу було взято під контроль вищих органів влади. !zn

Читайте також:

Міліціонерів Миколаївської області підловили на "ганебній поведінці" у соцмережах

Врадіївським ґвалтівникам інкримінують нові звинувачення - підробку документів і наркотики

Прокуратура перекваліфікувала справу про зґвалтування у Врадіївці у замах на вбивство