UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно заступника глави Миколаївської ОДА Романчука

Захист підозрюваного намагався штучно затягнути розслідування, зазначають у ГПУ.

Військова прокуратура Південного регіону України спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Миколи Романчука, спійманого на хабарі загальною сумою в 90 тисяч доларів США.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури України, офіцерам військової прокуратури вдалося в стислі строки зібрати необхідні докази вини підозрюваного, незважаючи на те, що його адвокати спробували штучно затягнути процедуру, необхідну для судового розгляду справи.

"Вже 29.06.2016 досудове слідство було закінчено, а підозрюваному та його захисникам надано доступ до матеріалів провадження. При цьому, сторона захисту спробувала штучно затягнути процедуру, без якої судовий розгляд обвинувального акту неможливий", – вказується в повідомленні відомства.

Наголошується, що за клопотанням військової прокуратури Приморський районний суд. Одеси встановив стороні захисту кінцевий термін ознайомлення з матеріалами виробництва до 19.08.2016 включно. В цей термін підозрюваний і троє з п'яти його захисників скористалися своїм правом у повному обсязі

Обвинувальний акт стосовно посадовця направили в Центральний районний суд Миколаєва.

Нагадаємо, 3 червня за хабар у 90 тисяч доларів у Миколаєві затримали першого заступника губернатора, Героя України Миколу Романчука. Пізніше при обшуку в його будинку виявили валізу з 300 тисячами доларів, підземний тунель, де розташовувалися сейфи. У них чиновник зберігав золоті злитки, старовинні книги та ікони, нагороди, столове срібло, а також "чорну бухгалтерію".