UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура розпочала провадження за фактом завищення вартості військової техніки

Військова прокуратура Херсонського гарнізону внесла до ЄРДР відомості про вчинення кримінального злочину.

Військова прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом завищення вартості військової техніки на суми понад один мільйон гривень, повідомили в прес-службі військової прокуратури Південного регіону.

"Встановлено, що посадові особи Херсонського прикордонного загону в серпні 2014 року, під час виконання державного оборонного замовлення без зауважень взяли і поставили на бухгалтерський облік військову техніку, вартість якої завищена по відношенню до реальної суми", - йдеться в повідомленні.

Також прокуратурою було встановлено, що посадові особи державного підприємства безпідставно включили до калькуляції витрати, які фактично при виконанні договору здійснені не були. Таким чином через неуважність прикордонників і злочинних дій посадових осіб підприємства державі завдано збитків на суму понад один млн грн.

Військова прокуратура Херсонського гарнізону внесла в Єдиний реєстр досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального злочину.

Раніше повідомлялося, що Головна військова прокуратура завершила досудове розслідування відносно колишнього міністра оборони України Михайла Єжеля і направила обвинувальний акт до суду.