UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура повідомила про затримання двох осіб, причетних до штурму Банкової бульдозером

Повідомляється про затримання двох осіб, причетних до подій 1 грудня в адміністрації президента. Назвати їх прізвища у прокуратурі поки відмовилися.

5 грудня затримали двох осіб, причетних до заворушень на вулиці Банкова 1 грудня. Про це на брифінгу заявив заступник прокурора Києва Сергій Софієв.

"Сьогодні відбулося затримання двох осіб, причетних до подій, пов'язаних з так званим "бульдозером", тобто ті події, які відбулися на Банковій", - сказав Софієв.

Заступник прокурора не назвав цих людей, але зазначив, що один з них є членом громадської організації "Дорожній контроль".

Нагадаємо, невідомі в масках на Банковій бульдозером повалили паркан, що відокремлює натовп від двору адміністрації президента України. Протестувальники хотіли загнати бульдозер у двір, але відмовилися від цієї ідеї. Бульдозер кілька разів намагався проїхати в бік "Беркута", але його не пустили інші протестувальники.

Раніше ЗМІ, спираючись на відео, припустили, що людиною, який супроводжував бульдозер і підбурював мітингувальників йти штурмом на адміністрацію президента, міг бути Кусюк.

Сам Кусюк, якого запідозрили в участі в організації провокацій предшевствовавшим зіткнень 1 грудня біля адміністрації президента, спростовує всі підозри. Як заявив беркутівець, під час штурму він знаходився в Кабінеті міністрів. При цьому, його колеги, зокрема, заступник начальника ГУ МВС України в Києві Петро Федчук, підтвердив слова Косюка, що полковник був в уряді. "Я підтверджую, що він ніс службу у дворі Кабінету міністрів у форменому одязі, де його бачив весь особовий склад і "Беркут", інших підрозділів, і в тому числі, працівники Кабміну", - зазначив Федчук.

Проте 5 грудня лідеру партії "Братство" висунули підозра статті про організацію масових заворушень на Банковій, і він перебуває в розшуку. !zn