UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура повідомила про підозру капітану танкера MRIYA, який поставляв РФ паливо

Танекр неодноразово заходив до закритого порту "Севастополь".

Капітану танкера MRIYA, який перевозив паливо для потреб Чорноморського флоту Росії в анексованому Криму, повідомили про підозру, зазначили в пресслужбі прокуратури АР Крим. Правоохоронці встановили, що в 2015 році танкер чотири рази заходив у порт анексованого півострова.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим повідомлено про підозру капітану судна VILGA, зараз MRIYA", - йдеться у повідомленні.

Капітана танкера підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою заподіяння шкоди інтересам держави, вчинених службовою особою з використанням службового становища, повторно) Кримінального кодексу України.

"Слідством встановлено, що підозрюваний будучи капітаном судна "VILGA", 11.05.2015 року, 01.06.2015 року, 23.06.2015 року та 22.09.2015 року здійснював заходи до закритого порту "Севастополь" з метою доставки нафтопродуктів на головну нафтобазу Чорноморського флоту ВМФ Російської Федерації", - додали в прокуратурі.

10 серпня українські правоохоронці обшукали танкер "MRIYA". Кримінальну справу відкрили за фактом порушення порядку в'їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію України, судно підозрюють у перевезенні контрабанди нафтопродуктів.

У червні 2015 року це ж судно, але під назвою "Вилга", постачало паливо для підрозділів Чорноморського флоту РФ в окупованому Севастополі. Судно під новою назвою MRIYA в травні-червні цього року відвідувало порт Ізмаїла Одеської області.

19 серпня Херсонський апеляційний суд ухвалив рішення заарештувати танкер. Зазначимо, що Херсонський міський суд спочатку відмовив в арешті MRIYA.

27 серпня танкер MRIYA доставили в порт Херсона. При цьому безпосередньо капітан судна самоусунувся від виконання своїх обов'язків з управління танкера.