UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура повернула справу про смерть студента Індила до суду

Київський апеляційний суд задовольнив скаргу прокуратури і відправив справу про загибель студента до відділку міліції назад на судовий розгляд.

Київський апеляційний суд направив кримінальну справу за фактом загибелі студента Ігоря Індила на новий судовий розгляд.

Таким чином, суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури Києва, повідомила держобвинувач у справі Наталія Сьома, передає прес-служба прокуратури.

Апеляція була подана на постанову Деснянського райсуду від 15 березня, якою справа про смерть Індила було спрямована на додаткове розслідування. Як заявила Сьома, районний суд безпідставно направив справу на додаткове розслідування.

"До того ж Апеляційний суд в січні цього року вже скасував попередню аналогічну постанову районного суду і визнав, що справа підлягає судовому розгляду", - зазначила прокурор.

Погодившись з доводами прокурора, на засіданні 15 травня Апеляційний суд своєю постановою скасував рішення суду першої інстанції і направив кримінальну справу на новий судовий розгляд.

Нагадаємо, 20-річний студент Ігор Индило помер у травні 2010 року у Шевченківському районному управлінні міліції Києва.

Обвинуваченими у справі є двоє співробітників міліції. У січні 2012 року Деснянський райсуд столиці засудив дільничного Сергія Приходька до 5 років позбавлення волі умовно. Інший співробітник Коваленко був амністований.

Пізніше за скаргою захисту Апеляційний суд скасував ці вироки, правоохоронцям було обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Розслідування причин та обставин смерті студента продовжилося, проте, як повідомив адвокат батьків студента Олександр Заруцький, в ході досудового слідства не було встановлено ряд обставин і не були виправлені порушення, в тому числі, на які вказував суд апеляційної інстанції. Тому 15 березня суд знову відправив справу на дорозслідування. !zn

Читайте також:

При МВС створять комісію з моралі, щоб відсіяти негідних міліціонерів

Прокуратура: Студента Індила ніхто не бив, він сам впав

Повністю довіряють міліції тільки 1% українців