UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прохідність, швидкість та малопомітність: як ЗСУ використовують на фронті "робособак" (фото)

Вони мають камуфляжне забарвлення та спеціальну ручку для зручного перенесення. 

ЗСУ на фронті використовують "роботизованих собак".  Бійці підрозділу Kurt&Company зі складу 28-ї ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу розповіли на своєму Tg-каналі, що такі технології допомагають захисникам на торецькому напрямку, особливо в районі самого міста. 

Згодом на порталі "Мілітарний" зауважили, що "робособак", які мають камуфляжне забарвлення та ручку для швидкої переноски, захисники використовують для розвідки. Основні характеристики цих БпЛА — велика прохідність, швидкість та малопомітність. Для роботи на відкритих територіях їх оснащують маскувальною сіткою. 

[pics_lr left="https://zn.ua/img/forall/u/14/8/photo_2024-08-12 15.51.52.jpeg" ltitle="" right="https://zn.ua/img/forall/u/14/8/photo_2024-08-12 15.51.49.jpeg" rtitle="undefined"]

Читайте також: Трофеї, розвідка та військові експерти: як росіяни намагаються отримати доступ до сучасних технологій в галузі БпЛА

Нагадаємо, командир батальйону безпілотних авіакомплексів "Ахіллес" 92-ї ОШБр Юрій Федоренко розповів, що саме Україна, а не Росія, на фронті задає темп у роботизованих технологіях. Він наголосив, що у нашої держави є такі розробки, які за кількістю та якістю перевершують російські.