UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пройшов горнило бойових дій: що відомо про чоловіка, який хотів підірвати Кабмін, та що йому за це загрожує

Кримінальне провадження проти нього відкриють за чотирма статтями. Санкції лише однієї з них передбачають 15 років позбавлення волі. 

© facebook/Володимир Прохнич
© facebook/Володимир Прохнич
© Денис Монастирський/facebook

Глава Нацполіції Києва Ігор Клименко розповів, що чоловік, який сьогодні вранці зайшов у Кабмін та хотів його підірвати, був ветераном АТО. В ефірі телеканалу "Україна 24" він розповів деталі затримання. 

"Провели спецоперацію по знешкодженню громадянина. Він виступатиме як підозрюваний. Ситуація нестандартна, оскільки це був учасник АТО пройшов горнило бойових дій, був двічі поранений, в тому числі й мав черепно-мозкову травму. Скоїв цей злочин, бо такі склалися у нього життєві події", - розповів Клименко. 

Він додав, що вже розпочалося розслідування цієї справи. 

"Однозначно, що скоєно злочин, кримінальне провадження відкриють за 4 статтями. Одна з них, найважча, "Захоплення заручників", до 15 років. У цій країні ніхто не має порушувати закон, тим паче, погрожувати зброєю. У нього в руках була бойова граната, яка могла нанести шкоду людям і держбудівлі. Граната – РГН", - додав Клименко. 

Глава Нацполіції Києва також додав, що перемовини з терористом розпочав його друг, саме це допомогло його знешкодити. Йдеться про волонтера та депутата Бучанської міськради Василя Олексюка.

"Не знаю, нестандартна чи стандартна ситуація. Побачивши у новинах, зрозумів, що потрібно приймати якісь рішення, шукати можливість, щоб нічого не сталося, щоб не загинули люди", - прокоментував Олесюк. 

Оновлено

Видання "Уніан" повідомило, що чоловіка звати Володимир Прохніч. 43 роки, він родом з Луганська. Зараз проживає в місті Ірпінь Київської області.

Він - учасник АТО. Був сапером в батальйоні "Айдар", про що ЗМІ повідомляли раніше. Прохніча двічі було поранено, одного разу він отримав черепно-мозкову травму. 

В житті чоловік займався ремонтом авто. 

Читайте також: Вибух у Харкові: суд заарештував чоловіка, який кинув у натовп гранату

Сьогодні вранці в мережі з'явилося відео, на якому чоловік з гранатою увійшов в будівлю Кабміну та погрожував підірвати установу.

Через деякий час його затримали. Він вибачився.