UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вартість проїзду в маршрутках Києва може зрости до 10-12 гривень – міськрада

Серед основних причин зменшення пасажиропотоку та зростання мінімальної зарплати. 

У Київській міській раді заявили, що ціни на проїзд у маршрутках у першому кварталі наступного року можуть зрости до 10-12 гривень. Про це повідомив секретар Володимир Бондаренко, інформує "Укрінформ". 

"Перший квартал ми точно не говоримо про підвищення цін у громадському міському транспорті", - додав він.

За словами Бондаренка, у компаніях, які займаються перевезенням пасажирів у Києві, також повідомили про можливе зростання тарифів. 

"Кінцеве рішення ще не ухвалено, разом із тим звучать різні цифри - від 10 до 12 гривень. Пояснюється з боку перевізників доволі просто - перше, реально є зменшення пасажиропотоку за цими маршрутами, друге - з січня зростає мінімальна заробітна плата, відповідно це позначиться на вартості проїзду", - розповів Бондаренко.

Читайте також: Депутати вибрали з бюджету 28 мільйонів гривень на проїзд - ЗМІ

Раніше вже повідомлялося, що перевізники планують підняти ціни на проїзд в транспорті після закінчення карантину, який планується з 8 по 24 січня 2021 року. За словами директора Трансгрупп Володимира Назаренко, до 8 січня ніхто не буде підвищувати ціни, оскільки "перевізники розуміють, що у людей зараз грошей немає". Однак після локдауна вартість проїзду в громадському транспорті можуть переглянути.