UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Прогнозів ніхто ніяких поки не дає" - Геращенко про стан побитого Балуха

У Балуха стабільно важкий стан.

Стан колишнього політв'язня Кремля, якого побили невідомі в столичному Гідропарку, Володимира Балуха залишається стабільно важким. Про це повідомила народна депутатка відї "Європейської солідарності" Ірина Геращенко.

"Від лікарів Володимира Балуха, які з нами на постійному контакті: стан стабільно важкий... Але без погіршень", - написала вона в Facebook.

За її словами, лікарі не дають ніяких прогнозів.

Читайте також: Без свідомості, на апараті ШВЛ: що відомо про стан Балуха після побиття

Раніше повідомлялося, що Володимира Балуха побили. За словами ще одного колишнього політв'язня Кремля Олега Сенцова, у Балуха зламана рука і ключиця, але загрози життю немає.

ФСБ затримала Володимира Балуха в грудні 2016 року.  Окупанти "знайшли" на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Він став жертвою політичних репресій через проукраїнську позицію і встановленого на його дворі прапора України.

Балух повернувся в Україну в рамках обміну утримуваними особами за формулою "35 на 35", який відбувся 7 вересня 2019. Тоді крім Балуха з російських в'язниць повернулися 24 полонених моряків і 10 політв'язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сізоновіч, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов і Артур Панов.