UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прогноз погоди в Україні: синоптики обіцяють мороз і сніг

Найтепліше буде на Заході

У суботу, 6 березня, в Україні хмарно з проясненнями, вночі та вранці, крім північних і більшості західних областей, очікується помірний сніг, на півдні - з дощем, в східних, Кіровоградській та Дніпропетровській областях місцями рясний сніг, вдень без істотних опадів.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на Украгідрометцентр.

У суботу на більшості доріг подекуди ожеледиця. Вітер північно-західний, північний, 7-12 м/с, вночі в південних, вдень в західних і східних областях - окремі пориви 15-20 м/с. Температура вночі 3-8 ° морозу, в південних і східних областях від 3 ° тепла до 2 ° морозу, вдень 0-5 ° тепла; в Карпатах протягом доби 8-13 ° морозу.

У неділю і понеділок, 7-8 березня, в Україні буде хмарно з проясненнями. 7 березня без опадів; температура вночі 4-9 ° морозу, в східних областях і в Карпатах місцями 10-13 °, вдень 1-6 ° тепла. 8 березня вночі в західних і північних, вдень у східних та місцями центральних областях - невеликий мокрий сніг, на решті території без істотних опадів; температура вночі 0-5 ° морозу, вдень від 1 ° морозу до 4 ° тепла, на півдні країни 4-9 ° тепла. На дорогах, крім півдня, подекуди ожеледиця. Вітер західний, південно-західний, 7-12 м/с, 7 березня в Україні, крім південної частини, пориви 15-20 м/с.

9 березня в Україні, крім західних областей, місцями (на сході і південному сході країни повсюди) невеликий сніг; 10 березня без опадів. Температура вночі 9 березня 3-9 ° морозу, на північному сході до 12 ° морозу, 10 березня 6-12 ° морозу, на Чернігівщині та Сумщині до 15 ° морозу, 9 березня на крайньому півдні країни близько 0 °; вдень від 3 ° морозу до 3 ° тепла, на Закарпатті та півдні країни, 10 березня і в західних областях 1-7 ° тепла.

9-10 березня в столиці без опадів, лише вночі 9 березня місцями невеликий сніг. Температура вночі 9 березня 3-8 ° морозу, 10 березня 6-11 ° морозу; вдень від 2 ° морозу до 3 ° тепла.

Раніше повідомлялося, що початок весни порадує українців теплом , але нагадає снігопадами і нічними морозами про те, що зима все ще близько. Погоду в країні буде визначати тепле повітря, що переміщається з Балтики, вдень в більшості областей - посилення вітру, свідчить прогноз погоди від Українського гідрометцентру.