UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прогноз погоди на вересень: синоптики обіцяють теплий перший місяць осені

Очікується, що температура у вересні буде на 1-2 градуси вище середніх багаторічних значень.

Середня місячна температура у вересні очікується в межах 14-19 градусів тепла (в горах 11-12 градусів тепла). Про це повідомили в Гідрометцентрі, при цьому зазначили, що така температура на 1-2 градуси перевищить середні багаторічні значення.

"Вересень - перехідний місяць від літа до осені, якому властиво загальне зниження температури, ослаблення грозової діяльності. Протягом вересня, крім більшості південних областей і Криму, відбувається перехід середньої добової температури через 15 градусів у бік зниження, що означає початок осені", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що, згідно з прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів очікується 35-72 мм, в Карпатах до 107 мм,. Ці значення коливаються в межах середніх багаторічних значень.

Очікується, що абсолютний максимум температури повітря складе 30-39 градусів, в гірських районах - 22-29 градусів. Абсолютний мінімум - 1-8 градусів морозу, на півдні місцями 0-4 градусів тепла.

У другій і третій декадах очікуються заморозки в повітрі. При цьому в гірських районах і місцями в північних і центральних областях - в першій декаді.

Читайте також: За новими правилами: у Києві ще до 1 вересня закрили школу на карантин

Нагадаємо, з 1 вересня КПВВ в районі проведення операції Об'єднаних сил в Донбасі переходять на осінній режим і продовжують працювати в умовах карантину. Режим функціонування контрольних пунктів в'їзду/виїзду і порядок пропуску осіб, транспортних засобів через лінію розмежування в Донецькій і Луганській областях був змінений у зв'язку з введенням посилених протиепідемічних заходів на території України.