UA / RU
Підтримати ZN.ua

Професійне вигорання та високий рівень тривожності - що показало опитування соцпрацівників

В умовах повномасштабної війни навантаження на соціальну сферу постійно зростає.

У Києві напередодні нового року провели опитування серед працівників соціальної сфери, яке показало високий рівень тривожності у понад 49%.  Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«В умовах повномасштабної війни навантаження на соціальну сферу постійно зростає. Підтримка психоемоційного стану працівників галузі — важлива не лише для самих працівників, а й для громади. Адже від того, наскільки добре фахівці себе почувають, залежить якість допомоги, яку вони надають жителям Києва», — наголосила вона.

Читайте також: В Україні стартувала програма для психологів, які допомагають пораненим військовим відновити сексуальне життя і здоров'я

Згідно з опитуванням, 35,2% соцпрацівників відзначили погіршення сну, 22,4% — відчуття роздратування, 36% опитуваних ідентифікували в себе професійне вигорання. Вони відчувають знесилення, емоційне виснаження та потребують відпочинку й відновлення.

Водночас 48,1% респондентів виявили бажання навчатися на тренінгах із профілактики професійного вигорання; 39,1% — першої психологічної допомоги. А 40,1% готові відвідувати супервізії, пов’язані з розв’язанням професійних проблем, що виникають у роботі з людьми.

Раніше повідомлялося про те, що запрацювала лінія підтримки для чоловіків. У Міністерстві охорони здоров'я (МОЗ) розповіли, де можна знайти фахівців, які надають психологічну допомогу безкоштовно.