UA / RU
Підтримати ZN.ua

Проєкт «Наші діти», який допомагає осиротілим через війну маленьким українцям, шукає благодійників

Через російську агресію сиротами в Україні за рік стали понад 1400 дітей.

Благодійний проект «Наші діти», який наразі підтримує понад 90 дітей в Україні, які повністю або частково осиротіли внаслідок воєнної агресії Росії, шукає фінансування для продовження своєї діяльності, повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, за підтримки якого об'єдналися головні організатори проєкту, зокрема меценат та бізнесмен Михайло Шелемба, громадський діяч та засновник «Місто добра» Марта Левченко та Ювенальна поліція України.

«Наші діти» надає не лише фінансову, а й менторську, соціальну, психологічну юридичну підтримку, покращує умови житла для дітей та допомагає в освіті, каже Геращенко. За його словами, фонд щомісячно виплачує 910,000 гривень. ⁣⁣ За 11 місяців виплачено 9,530,000⁣⁣ гривень.

Читайте також: Європа відправляє до Сінгапуру делегацію, щоб посилити підтримку України в Азії

Щомісячну стипендію 10 тисяч гривень кожній осиротілій дитині забезпечують дві компанії - DATAGROUP Volia (щомісяця виплачує 560,000⁣⁣ грн) та RETN (щомісяця перераховує 350,000⁣⁣ грн).

За даними Національної соціальної сервісної служби України, у період з 24 лютого 2022 року по 1 квітня 2023 року регіональні служби у справах дітей виявили 8,512 маленьких українців, які з тих чи інших причин залишилися без батьківського піклування в умовах воєнного часу. З них 1,476 дітей стали сиротами у зв'язку з воєнною агресією РФ.

Долучитися до допомоги осиротілим дітям можна, перейшовши на сайт «Наші діти».