UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пробне ЗНО-2021: Відомі дати реєстрації та проведення

Зареєструватися для проходження пробного ЗНО можна буде на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання у 2021 році відбудеться 10 квітня. Реєстрація на нього триватиме з 5 по 19 січня, повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Як зазначили в УЦОЯО, учасники тестування зможуть обрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО у зв'язку з пандемією коронавірусу. 

Загалом пробне ЗНО можна буде пройти з таких предметів:

Також учасники тестування зможуть додатково завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів та пройти тестування вдома.  Для перевірки відповідей їх потрібно внести на спеціальний сервіс визначення результатів.

Уточнюється, що результати пробного ЗНО-2021 для осіб, які введуть свої відповіді на спеціальному сервісі, буде оприлюднено на їхніх інформаційних сторінках 16 квітня 2021 року.

Читайте також: У МОН розповіли, скільки абітурієнтів з ОРДЛО та Криму скористались можливістю вступу до вишів без ЗНО

Нагадаємо, 13 червня міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив про те, що Міністерство ухвалило рішення скасувати проведення пробного ЗНО-2020 "оскільки кількість нових інфікованих в Україні зростала".

Для Українського центру оцінювання якості освіти рішення міністерства стало несподіванкою: до цього в центрі три тижні готувалися до проведення тестування з дотриманням протиепідемічних вимог. Жодних офіційних наказів, розпоряджень або інструкції від Міносвіти в УЦОЯО також не отримували.