UA / RU
Підтримати ZN.ua

Призовники зможуть отримувати інформацію про себе у «Дії». Міноборони вважає, що це знизить корупцію

Чоловіки призовного віку почнуть отримувати Military ID

Протягом 2022-2023 років у «Дії» з’явиться розділ для призовників, військовозобов’язаних та резервістів, у якому кожному з них присвоюватимуть унікальний номер - Military ID, повідомив міністр оборони України Андрій Таран. 

Громадяни, які звертатимуться до «Електронного центру комплектування та соціальної підтримки» (Е-ТЦК) на порталі «Дія», зможуть отримувати всі дані про себе в електронному вигляді, без відвідування установ. В онлайн-режимі можна буде, зокрема, змінити реєстрацію місця проживання або побачити інформацію про включення до реєстру та деталі облікового запису.

Читайте також: Оформити пенсію та субсидію можна буде через «Дію» — Мінцифри

«Наразі розробляється спільний наказ Міноборони та Мінцифри, який визначатиме порядок обміну інформацією між порталом «Дія» та реєстром. Також оборонне відомство почало інтеграційні процеси з іншими державними реєстрами. Станом на сьогодні йде процес інтеграції з базами Міграційної служби, а далі - черга до реєстрів інших держорганів. Таким чином громадяни отримуватимуть державні послуги щодо військового обов’язку без черг та корупційних ризиків, одразу у себе в смартфоні», - каже Таран.

Цієї осені Збройні сили України планують призвати на строкову службу понад 13 тисяч юнаків.