UA / RU
Підтримати ZN.ua

Привезені владою з регіонів прихильники Януковича і ПР стягуються до Європейської площі

У міліції вже нарахували близько 10 тис. людей, що підійшли до Європейської площі. Прихильники влади активно і голосно обговорюють суми, які їм обіцяні за участь у мітингу.

Європейській площі у Києві в суботу, 14 грудня, з самого ранку від ст.м. "Арсенальна" рухається багатотисячна колона прихильників Партії регіонів для участі в так званому "антимайдані" - мітингу на підтримку політики президента Віктора Януковича і уряду.

Люди йдуть по вулиці Грушевського, повз Верховної Ради. Кордон міліції з автобусами на перетині вулиці Грушевського і Кріпосного провулка пропускає мітингувальників.

У Маріїнському парку та на тротуарах вздовж вул. Грушевського також варто багато людей з прапорами Партії регіонів і прапорами України.

За станом на 11:45 у ст.м "Арсенальна" продовжують формуватися колони учасників провладного мітингу. Люди стоять у великих чергах по всіх вулицях, що ведуть до станції метро. Зокрема, багато колон підходить до площі перед виходом з метро по вулиці Московській, яка веде від кінотеатру "Зоряний" (там знаходиться штаб Партії регіонів).

Як повідомляє "5 канал", багаточисельна колона прихильників чинної влади також піднімається до місця проведення мітингу від Поштової площі.

Крім того, на в'їздах у Київ, наприклад, в районі Академмістечка вздовж узбіч доріг стоять ряди автобусів з молодими людьми, які приїхали з різних регіонів України на провладний мітинг.

"На кожному - стандартна табличка "Збережемо Україну!"", - повідомляється на сторінці Евромайдана в мережі Facebook. Їх збирають і вивозять на метро в центр міста. Людей у поїздах та на перонах так багато, що деякі машиністи не витримують і по гучномовному зв'язку емоційно просять штовхаються "не виламувати двері".

За оцінками представників міліції, до Європейської площі вже підійшло близько 10 тис. чоловік.

Прихильники влади активно і голосно обговорюють суми, які їм обіцяні за участь у мітингу. !zn