UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пристайко підписав безвіз з карибською країною

Посол України у Великій Британії підписав документ для запуску безвіза з острівною державою в Карибському морі.

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко сьогодні підписав безвіз для України з карибської країною. Про це він написав у своєму Twitter,.

"Сьогодні разом з верховним комісаром Сент-Вінсент і Гренадіни Великої Британії Ценіо Льюїсом ми запустили режим безвіза. Крок за кроком і всі країни Співдружності будуть безвізовими для українців", - написав Пристайко.

Документ передбачає взаємне скасування віз між двома державами. Після підписання документів, українці зможуть їздити в Сент-Вінсент і Гренадіни до 90 днів протягом 180 днів.

Сент-Вінсент і Гренадіни - це острівна держава в Карибському морі. Територія складається з острова Сент-Вінсент і 32 дрібних островів групи Гренадіни.

Читайте також: Питання припинення безвіза знято з порядку денного - Кулеба

Раніше безвіз з Україною отримали громадяни Австралії, Кувейту і Саудівської Аравії. Зеленський вже висловлювався на користь відміни віз для громадян Китаю, Австралії, Нової Зеландії та ряду арабських країн. Свою позицію президент пояснював тим, що «Україна повинна конкурувати за туриста».

Детальніше про те, як візова політика наздоганяє і не може наздогнати свого часу, читайте в статті "Поїхали в Україну?" на сайті ZN.UA.