UA / RU
Підтримати ZN.ua

Припинення авіасполучення між Україною та Білоруссю: що робити пасажирам

Авіаперевізник зобов’язаний попередити пасажира про затримку або скасування рейсу не пізніше ніж за три години до початку реєстрації.

Опівночі 26 травня Україна припинить авіасполучення з Білоруссю. Заборона діятиме на здійснення будь-яких видів польотів між пунктами призначення, розташованих на території України та Білорусі, передає пресслужба "Украероруху".

У разі наявності купленого або заброньованого білета на період після з 00:00 26 травня 2021 року здійснення прямого перельоту буде неможливим.

Зазначимо, що авіаперевізник зобов’язаний попередити пасажира про затримку або скасування рейсу не пізніше ніж за три години до початку реєстрації. При цьому запровадження заборон, які покликані забезпечити безпеку авіації та пасажирів, є форс-мажором.

Як повернутись в Україну з Білорусі? 

Для повернення на батьківщину громадянину України необхідно звернутися до дипломатичної установи України в Республіці Білорусь. У разі виникнення складнощів рекомендується залишити заяву у контакт-центрі МЗС.

Кількість запланованих рейсів між Україною та Білоруссю

На літній період були заплановані п'ять щоденних авіарейсів компаній "Мотор Січ" та "Бєлавіа". 

Які країни ще припинили авіасполучення з Білоруссю?

Про припинення авіаперельотів над Білоруссю повідомила латвійська компанія airBaltic. Аналогічний крок анонсувала польська авіакомпанія LOT.

Литва з 25 травня заборонила прибуття і відправлення з країни літаків, маршрут яких проходить через Білорусь. 

Наразі небо над Білоруссю майже пусте.