UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська в школах, примусова “евакуація” та викрадення автівок “швидкої”: у Генштабі підсумували ситуацію в окупації

Які методи і далі застосовують росіяни на захоплених територіях півдня та сходу.

Окупанти продовжують примусову “евакуацію” населення на тимчасово зайнятих територіях Запорізької та Херсонської областей.  Вона стосується мешканців населених пунктів уздовж лівого берега річки Дніпро від населеного пункту Велика Знам’янка Запорізької області до Нової Каховки на Херсонщині, інформує Генштаб. 

Читайте також: Генерал Забродський: Росія може організувати наступ зі сторони Сум та Запоріжжя, аби оточити ЗСУ на сході

Окупанти продовжують викрадення та вивезення автомобілів швидкої допомоги і обладнання з лікарень з населеного пункту Гола Пристань до міста Скадовськ.

Читайте також: Зруйноване на Луганщині житло окупанти відновити не можуть, тому переселятимуть людей у санаторії – Гайдай

На тимчасово зайнятій території Луганської області підрозділи вораго продовжують використовувати цивільне населення у якості “живого щита”. Так, за наявною інформацією, в місті Сватове, окупанти продовжують розміщувати свої підрозділи у школах та на підприємствах, а місцеве населення примушують продовжувати працювати та приводити дітей на заняття, незважаючи на обстріли.