UA / RU
Підтримати ZN.ua

Приморський суд Одеси звільнив Маркова з-під варти

Постанова про звільнення Маркова виніс суддя Олексій Капля. Згідно з рішенням суду, Він підлягає звільненню негайно.

Приморський районний суд Одеси звільнив Ігоря Маркова з-під варти. Про це повідомив близький соратник політика депутат Одеської міськради Олександр Васильєв.

"Є постанова суду про звільнення Ігоря Маркова. Натовп скандує "Одеса! Одеса!", - написав він на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Постанова про звільнення Маркова виніс суддя Олексій Капля. Згідно з рішенням суду, Він підлягає звільненню негайно. Зараз прихильники Маркова їдуть в СІЗО.

Близькі соратники і просто прихильники політика, всього близько 100 осіб зібралися в Приморському райсуді Одеси днем у зв'язку з інформацією, що з'явилася, що там відбудеться засідання по справі Маркова, незважаючи на те, що Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ відправив справу Маркова в Крим.

Засідання, однак, не починалося, а Маркова до суду не привезли. Люди, втім, не розходилися. Вони зажадали пояснень від судді, чому засідання скасовано. Крапля послався на ухвалу Вищого спеціалізованого суду, який і вирішив перенести розгляд справи.

Після тривалого спілкування в коридорах полеміка перемістилася в зал суду. Через кілька годин спорів, суд таки виніс питання про звільнення Маркова з-під варти на розгляд. А ще через два з гаком години виніс рішення про звільнення політика.

Нагадаємо, Верховна Рада повернула мандат колишньому члену фракції Партії регіонів Ігорю Маркову. Відповідне розпорядження парламенту було підписано 22 лютого.