UA / RU
Підтримати ZN.ua

Приладами температурного скринінгу і дезінфекторами не забезпечена жодна виборча дільниця - Денісова

Денісова висловила надію, що виборчі дільниці все-таки будуть забезпечені необхідними засобами.

Станом на ранок п'ятниці, 23 жовтня, жодна виборча дільниця не забезпечена приладами для проведення температурного скринінгу і дезінфекторами. Про це під час пресбрифінгу в п'ятницю заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день жодна ділянка не забезпечена (температурним - ред.) скринінгом і дезінфікуючими розчинами, щоб людина могла ними скористатися", - сказала Денісова.

При цьому, як зазначила омбудсмен, на виборчих дільницях запевняють, що 23 жовтня вони будуть забезпечені і приладами для проведення температурного скринінгу, і дезінфекторами.

Денісова висловила надію, що виборчі дільниці будуть забезпечені необхідними засобами, "щоб потім не сталося такого, що в рази буде збільшуватися кількість хворих на коронавірус після цих виборів".

Омбудсмен підкреслила, що в день місцевих виборів, 25 жовтня, моніторити ситуацію на виборчих дільницях на предмет дотримання епідправіл будуть представники уповноваженого з прав людини.

Читайте також: Місцеві вибори: ГО «ОПОРА» підготувала пам'ятку для виборців

Нагадаємо, 14 вересня Кабінет міністрів затвердив порядок здійснення протиепідемічних заходів при організації   місцевих виборів, запланованих на 25 жовтня.

Згідно з документом, всім особам, які будуть заходити в приміщення для голосування та приміщення виборчих комісій будуть міряти температуру і питати про наявність симптомів респіраторних захворювань. На вході до таких приміщень повинні бути антисептики для рук. Також повинні бути обладнані місця для централізованого збору та утилізації засобів індивідуального захисту.

У приміщеннях завдадуть розмітку, яка буде вказувати на відстані мінімум метра. Потоки виборців, на вхід і на вихід, повинні розділити. Також рекомендується пускати в приміщення виборців таким чином, щоб одночасно їх там перебувало з розрахунку не більше трьох осіб на один стіл для видачі бюлетенів.

Стільці, столи, меблі, які використовуються виборчою комісією повинні виготовити з матеріалів, які можна продезінфікувати. Використання тканини на столах заборонили.