UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прикордонної служби України і РФ домовилися про контроль проблемних пунктів пропуску

Підписаний протокол про спільний контроль в пункті пропуску Куйбишеве-Дякове та визначено механізми виходу на спільний контроль в пунктах пропуску Донецьк-Ізварине та Матвєєв Курган-Успенка.

Державна прикордонна служба України 30 жовтня підписала протокол з прикордонною службою Російської Федерації про спільне контролі проблемних пунктів пропуску на спільному кордоні. Про це сьогодні доповів президенту України Петру Порошенку голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко.

Як передає прес-служба президента, голова Держприкордонслужби доповів президенту, що прикордонники починають відновлювати контроль над проблемними ділянками на українсько-російському кордоні.

Назаренко повідомив, що за підсумками зустрічі 30 жовтня з виконуючим обов'язки голови Прикордонної служби Росії підписано протокол про спільний контроль в пункті пропуску Куйбишеве-Дякове та визначено механізми виходу на спільний контроль в пунктах пропуску Донецьк-Ізварине та Матвєєв Курган-Успенка.

Читайте також: ОБСЄ: українсько-російський кордон перетинають сотні військових

Порошенко доручив скласти "дорожню карту" з чітко визначеними датами "для встановлення українського контролю над пунктами пропуску та забезпечення митного оформлення вантажів".

Крім того, глава держави доручив голові Держприкордонслужби до 4 листопада підготувати доповідь щодо забезпечення мобільних пунктів контролю на санітарній зоні в межах лінії дотику для недопущення терористів і вантажів.

Нагадаємо, 17 жовтня під час зустрічі в Мілані між президентами України Петром Порошенком і РФ Володимиром Путіним була досягнута домовленість найближчим часом провести зустріч керівників прикордонників від української та російської сторони для "початку реального процесу закриття кордону".