UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прикордонники завершують підготовку до прийому десятків тисяч паломників-хасидів

ДПСУ  залучила додатковий персонал на тлі прибуття до Умані паломників.

На кордоні завершується підготовка до прийому десятків тисяч паломників-хасидів, інформує Державна прикордонна служба.

«На початку вересня в Україну прибувають віруючі для святкування іудейського Нового року Рош га-Шана. Більшість паломників-хасидів прямуватимуть через пункти пропуску «Бориспіль» та «Жуляни». За попередніми даними прикордонники очікують прибуття понад 20 тисяч паломників»,  – йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, прикордонники залучають додатковий персонал на тлі наближення юдейського Нового року і прибуття у цьому зв’язку до Умані тисяч хасидів.

«Днями прикордонники вдосконалювали знання з елементів організації прикордонного контролю. Військовослужбовці детально вивчали паспорти громадянина Ізраїлю, види підробок та законодавчу базу з питань пропускних операцій», – зазначили в ДПСУ.

Як повідомлялося раніше, голова Національної поліції Ігор Клименко на зустрічі з послом Ізраїлю Міхаелем Бродським зазначив, що у вересні до Умані  можуть прибути близько 50 тисяч паломників-хасидів для святкування Рош ха-Шана.

Читайте також: Хасида, який влаштував бійку в Умані, депортують з України

Нагадаємо, головний санітарний лікар України Ігор Кузін зазначив, що епідеміологічна ситуація в Україні дозволяє прийняти паломників.

Минулого року Кабінет міністрів України у серпні-вересні закрив в’їзд для іноземців в Україну, через пандемію коронавірусу, але це не зупиняло паломників незаконно перетинати кордон України, не дивлячись на заборону уряду.

Про те, "Чи підпишуть Україна та Ізраїль угоду про взаємне визнання сертифікатів вакцинації?" –  читайте в статті Володимира Кравченка.