UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прикордонники затримали жителя Маріуполя, який у 2014 році був у лавах "ДНР"

Чоловік виконував завдання бойовиків у Маріуполі.

Прикордонники викрили жителя Маріуполя, який був учасником підтримуваного Росією незаконного збройного формування “ДНР”. Про це повідомила пресслужба ДПСУ.

“Сьогодні прикордонники Донецького загону викрили 40-річного жителя Маріуполя, який у 2014 році був активним учасником незаконних збройних формувань. Місцевий житель став на бік прихильників країни-агресора та брав активну участь у сприянні беззаконню, що панувало в Маріуполі”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що чоловік виконував завдання проросійських бойовиків, одним з яких була охорона периметру міськвиконкому в м. Маріуполь, захопленого незаконними збройними формуваннями так званої “ДНР”.

“У ході реалізації оперативної інформації, військовослужбовці Донецького прикордонного загону та Центрального відділу Національної поліції м. Маріуполь громадянина затримали”, - додали в Держприкордонслужбі.

Чоловіку оголосили підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Читайте також: ФСБ заявила про нібито спробу СБУ викрасти в Росії лідера бойовиків Донбасу

Раніше повідомлялося про те, що українські прикордонники в зоні проведення операції Об'єднаних сил затримали бойовика незаконного збройного формування "ДНР" і передали його контррозвідникам. Бойовик вийшов до українського контрольного пункту "Березове", за його словами, помилково. Зрозумівши, що заблукав, він спробував втекти, але його упіймали бійці Донецького прикордонного загону.