UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прикордонники розповіли, чи є зараз загроза вторгненню військ РФ із території Білорусі

На кордоні із Білоруссю не фіксується переміщення ворогом техніки чи особового складу.

На кордоні з Білоруссю не фіксується переміщення техніки чи особового складу військ РФ чи РБ, зазначив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

"Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою та стабільною. Якихось загроз, які є на цей час поряд з кордоном, ми не бачимо. Не фіксуємо ні переміщення військової техніки поряд нашого кордону, ні переміщення особового складу чи то підрозділів РФ, чи то Білорусі, які б здійснювали якісь демонстраційні дії", - розповів Демченко.

За його словами, зараз на території Білорусі немає необхідного ударного угрупування, яке б могло здійснити повторне вторгнення в Україну.

Демченко підкреслив, що ворога не можна недооцінювати, оскільки в будь-який момент він може використати напрямок із Білорусі.

Читайте також: Генерал Павлюк про ймовірний наступ на Київ: оборонці планують зупинити ворога ще на кордоні Білорусі

Нагадаємо, військово-політичне керівництво України попереджає, що Росія у 2023 році готується провести новий наступ на Україну. Найоптимістичніший варіант - якщо це відбудеться у лютому-березні. При цьому головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначає, що наразі незрозуміло, на якому саме напрямку це станеться. Тож він не відкидає того, що окупанти будуть знову намагатися захопити Київ, розпочавши операцію зі сторони Білорусі.