UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прикордонники Росії на кордоні з окупованим Кримом затримали українського активіста - волонтери

Раніше Вельдар Шукурджієв вже затримувався кримськими силовиками.

У середу, 25 листопада, російські прикордонники затримали на кордоні з окупованим Кримом активіста Українського культурного центру Вельдара Шукурджієва, повідомляє "Крим SOS" на сторінці в Facebook.

"Шукурджієв повертався додому і без проблем пройшов українських прикордонників. Російські прикордонники не пропустили Шукурджієва на півострів, затримавши його "до з'ясування обставин". У нього забрали речі й документи", - йдеться в повідомленні "Крим SOS".

Наголошується, що на даний момент зв'язки з кримським активістом немає, його телефон відключений.

У серпні Шукурджієв вже затримувався кримськими силовиками за намір сфотографуватися з українським прапором. На нього склали адміністративний протокол.

Читайте також: Електропостачання Криму буде частково відновлено в середу – "Укренерго"

За останній час це не перший випадок викрадення українських громадян. Так, 7 вересня у ФСБ заявили про затримання трьох українських військових в окупованому Криму. За їх версією, українські військові нібито вирішили поспілкуватися з російськими морськими піхотинцями по інший бік озера Сиваш.

Нагадаємо, увечері в п'ятницю, 21 листопада, усі населені пункти Криму залишилися без електрики. Постачання електроенергії припинилися по всім чотирьом лініям, що йде з території України, після підриву активістами опор ЛЕП.