UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прикордонники продавали секретну інформацію учасникам ОЗУ - СБУ

Оперативники затримали чинного і відставного офіцерів ДПСУ.

Співробітники СБУ затримали в Івано-Франківській області чинного і відставного військовослужбовців Держприкордонслужби за підозрою у продажу інформації з обмеженим доступом. За даними слідства, «клієнтами» підозрюваних були, в тому числі представники організованої злочинності, повідомили в Службі безпеки України у вівторок, 30 червня.

Йдеться про продаж даних з бази даних ДПСУ про перетин державного кордону українцями і іноземцями, терміни перебування в країні і наявність/відсутність заборони на в'їзд або виїзд.

За оперативною інформацією, прикордонники торгували інформацією на спеціалізованих інтернет-майданчиках, а оплату отримували на банківські картки. Діяльність підозрюваних документували кіберфахівці СБУ.

Прикордонникам інкримінують несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом (ч. 2 ст. 361-2 Кримінального кодексу).

Читайте також: Пропонував закрити справу за 6 тисяч доларів: Харківського поліцейського судитимуть за хабарництво

Нещодавно прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо відставного прикордонника, який намагався продати слідчому Національної поліції дані з інформаційно-телекоммунакаціонной системи прикордонного контролю «Гарт-1». Інформацію йому за гроші постачав діючий заступник начальника одного з прикордонних загонів ДПСУ.