UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прикордонники показали, як працює "Ягодин – Дорогуськ" після розблокування

Сотні вантажівок проїхали у напрямку на в'їзд в Україну та у зворотному - до Польщі за добу після розблокування пункту пропуску на кордоні.

Пропуск вантажних автомобілів через пункт пропуску "Ягодин" здійснюється в штатному порядку з дотриманням технологічних процесів, за добу після деблокування на в'їзд і виїзд з України оформлено кількасот вантажівок, повідомили у Держприкордонслужбі та продемонстрували відео роботи.

"Упродовж 24 годин після деблокади на виїзд з України оформлено 248 вантажівок, на в'їзд – 334. За аналогічний період попередньої доби з України виїхало 29 вантажних автомобілів, в'їхало – 204", - сказано в інформації.

Прикордонники зазначили, що з їх вини не було допущено випадків затримки в оформленні вантажного транспорту як на в'їзд, так і на виїзд з України. Однак сьогодні спостерігався сповільнений пропуск з 06:00 по 15:00, спричинений перекриттям автомобільної дороги перед польським пунктом пропуску "Дорогуськ" вантажівкою, яка здійснювала розворот і зламалася під час маневру.

Читайте також: Блокада пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ» завершена - Кубраков

Як раніше повідомлялося, віцепрезидент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Володимир Балін заявив під час експертної дискусії "Уроки блокади. Як захистити західний кордон України", що розблокований пункт перетину кордону "Дорогуськ-Ягодин", з великою вірогідністю, може бути знову заблокований. Оскільки польські перевізники, які блокували КПП "Дорогуськ-Ягодин", збираються подати нову заявку на протест на період до 25 березня.