UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прикордонники підбили підсумки першого місяця температурного скрінінгу на кордоні

Багато подорожуючих перед перетином кордону приймають жарознижувальні.

Українські прикордонники за місяць перевірили понад 2,7 мільйонів українців та іноземців, які в'їжджають до країни, і лише у 52 з них виявили підвищену температуру, повідомив голова ДПСУ Сергій Дейнеко.

"Вже місяць прикордонники проводять заходи з температурного скринінгу. За цей час перевірено понад 2,7 мільйона осіб – як громадян України так і іноземців. Ми спостерігаємо, що відсоток виявлення осіб із підвищеною температурою наднизький. Загалом зафіксовано 52 особи, в яких спостерігалась підвищена температура", - зазначив він.

Говорячи про таку низьку ефективність заходів, Дейнеко пояснив, що багато подорожуючих вживають жарознижувальні препарати перед тим, як проходити прикордонний контроль.

У Держприкордонслужбі фіксують збільшення кількості виїжджаючих до України – це і заробітчани, і українці, які поспішають потрапити додому з-за кордону.

"Протягом березня цього року фіксується збільшення кількості осіб, які в'їжджають в Україну, у порівнянні з тими, що виїжджають. Цього місяця громадян, які повернулися в Україну, на 200 тисяч більше ніж тих, які виїхали. Наші громадяни повертаються на батьківщину, наші заробітчани повертаються додому, але чи усі вони є здоровими, чи ніхто з них немає захворювання на коронавірус – дуже важко сказати", - додав Дейнеко.

Як повідомлялося, 25 березня Кабінет міністрів ввів режим надзвичайної ситуації по всій Україні, який діятиме місяць - до 24 квітня, - і продовжив карантин. Також в уряді анонсували повне припинення пасажирського руху через державний кордон з 27 березня.

16 березня України закрила кордони для іноземців. В рамках заборони, на територію країни не можуть в'їхати іноземці та громадяни без громадянства.

В Україні офіційно підтверджено вже 156 випадків захворювання на Covid-19. Один хворий українець уже вилікувався. П'ять випадків стали летальними.

З 12 березня в Україні діє карантин. Зокрема, у країні призупинили навчальний процес, заборонили пасажирські перевезення на міжрегіональному, міжміському, внутрішньорегіональному сполученні. Також заборонені залізничні перевезення.