UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прикордонникам України дозволили застосовувати зброю та бойову техніку

Також документ передбачає застосування фізичної сили.

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та загалом законопроект №5232 про Державну прикордонну службу України.

За відповідне рішення проголосував 271 народний депутат, повідомляється у трансляції засідання парламенту.

Закон надає право працівникам Держприкордонслужби застосовувати фізичну силу, спеціальні засоби та вогнепальну зброю у порядку та випадках, передбачених ЗУ "Про Національну поліцію" та військовими статутами ЗСУ (таких як загроза життю або здоров'ю співробітника, захисту людей від нападу, звільнення заручників або незаконно позбавлених). свободи осіб тощо.).

Читайте також: На кордоні Польщі з Білоруссю неспокійно, виявили тіло мігранта

Крім того, законом військовослужбовцям, а також працівникам ДПСУ:

Раніше Міністерство внутрішніх справ України заявило про посилення охорони українсько-білоруського кордону за напрямами потенційного руху незаконних мігрантів із сусідньої Білорусі, інформує прес-служба міністерства.

Додатково кордон захищатимуть близько 8,5 тисяч військовослужбовців Національної гвардії, прикордонної служби та поліцейських. Зокрема, 2 тисячі поліцейських, 3 тисячі прикордонників, 3,5 тисячі нацгвардійців.

Також повідомлялося, що 17 листопада підрозділи бригадишвидкого реагування Національної гвардії було перекинуто на захід України, щоб допомогти українським прикордонникам для стримування нелегальних мігрантів. Про це повідомила бригада швидкого реагування НГУ.