UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прикордонник врятував закарпатця, який ледь не втопився в Тисі, але один чоловік таки загинув

Тіло загиблого досі шукають.

Під час нічного патрулювання на українсько-румунській адмінмежі прикордонники виявили двох чоловіків, які намагалися переплести річку Тиса. У воді вони кликали на допомогу, однак одного з них не вдалося врятувати.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

Читайте також: Уряд дозволив виїзд за кордон чоловікам-студентам, але є обмеження

Один із чоловіків скочив у річку, коли його помітив прикордонний наряд, але сильна течія швидко почала відносити його від берега.

На порятунок 20-річного закарпатця поспішив курсант Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, який проходив стажування. Молодика вдалося врятувати. Із його слів, за незаконний перетин кордону він заплатив 2500 доларів.

Уже за кілька хвилин прикордонники за допомогою квадрокоптера побачили у Тисі ще одного чоловіка. Із останніх сил він тримався за коріння дерева та кликав на допомогу. Працівники ДПСУ намагалися дістати потерпілого, але він не зміг протистояти сильній течії, розтиснув руки, а після цього зник під водою. Його тіло намагаються знайти рятувальники.

Читайте також: На кордоні затримали українця, який прикинувся румуном, щоб виїхати за кордон – ДПСУ

Нагадаємо, в Одеській області шестеро людей на автівках хотіли перетнути кордон із Молдовою, скориставшись «кортежем» попереду.