UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прихильники Губарєва погрожують брати нових полонених

Сепаратисти звинуватили "київську хунту", що арештувала їхнього лідера, у "викраденні жителів Донбасу".

У лідера донецьких сепаратистів Павла Губарєва погрожують взяттям нових полонених, якщо продовжаться затримання його прихильників. Про це йдеться на сторінці "народного губернатора" Facebook.

"Ми розраховуємо, що надалі практику викрадення жителів Донбасу з боку київської хунти буде припинено. В іншому випадку, ми будемо змушені реагувати адекватно і брати нових військовополонених української армії і київських спецслужб", - йдеться в заяві.

Як відомо, 7 травня відбувся обмін полонених бійців СБУ на затриманих сепаратистів. Серед відпущених був і Павло Губарєв.

На початку березня Губарєва бувло затримано СБУ. Йому інкримінували статтю 110 Кримінального кодексу - "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України".

Довідка ZN.UA: Павло Губарєв, який оголосив себе лідером об'єднання "Народне ополчення Донбасу" і "народним губернатором", до останнього часу був мало відомий у Донецьку. Вдалося з'ясувати, що в 2005-му році 30-річний працівник донецького рекламного агентства був активістом ПСПУ Наталії Вітренко, однак останнім часом не вів масштабної суспільної діяльності. Ситуація змінилася, коли Губарєв провів деякий час в Москві, куди перед початком заворушень у Донецьку вивіз свою сім'ю. !zn

Читайте також:

СБУ порушила справу проти "президента Південно-Східної України"

Проти "народного губернатора Донбасу" завели справу за сепаратизм

"Народний мер" Слов'янська має намір обміняти спостерігачів ОБСЄ на своїх соратників