UA / RU
Підтримати ZN.ua

Причиною вибуху на Кримському мосту міг стати смертник з понад двома тоннами вибухівки — Рустамзаде

Експерт назвав такий вчинок героїчним. 

Військовий аналітик Агіл Рустамзаде проаналізував фото та відео з місця вибуху на Кримському мосту. На своїй сторінці на Facebook він зауважив, що причиною цього дійсно міг стати смертник, який підірвав понад 2 тонни вибухівки.

"Виходить така картина: водієм-смертником довгомірної вантажівки в розрахунковій точці здійснено підрив вибухового пристрою з кількістю вибухівки понад 2 тонни. Вибух спричинив часткове знищення автомобільної частини та значні пошкодження залізничної частини мосту, - зазначає Рустамзаде. - Я зневажаю смертників, які підривають себе і забирають із собою життя невинних людей. Але цей самопідрив реальне геройство". 

Читайте також: Вибух Кримського мосту – російське вторгнення в Україну йде не "за планом"

Нагадаємо, вранці 8 жовтня на Кримському мосту спалахнула пожежа. За версією антитерористичного комітету РФ, там нібито підірвали вантажівку, внаслідок чого зайнялися сім паливних цистерн залізничного складу. Президент РФ Владімір Путін доручив створити урядову комісію у зв'язку з "НП" на цьому об'єкті, який є для нього особливо цінним. 

У ЗМІ згодом з'явилася інформація, що за цим стоїть Служба безпеки України. Та в СБУ цього не підтвердили, але й не спростували. 

Про те, як міф про "непотопляємий авіаносець Крим" остаточно згорів у пожежі на Кримському мосту - читайте у матеріалі Валентини Самар та Микити Панасенка "Війна і Крим" для ZN.UA.