UA / RU
Підтримати ZN.ua

При п'ятнадцяти тисячах хворих COVID-19 на добу можемо ввести локдаун - Зеленський

За совами президента, для лікування хворих з коронавірусом почали залучати студентів та інтернів.

Президент Володимир Зеленський заявив, що жорсткий карантин в країні, так званий локдаун, можуть ввести, якщо будуть фіксувати 15 тисяч хворих коронавірусом на добу, повідомляє прес-служба президента.

«Місяць тому ми вважали, що при 9,5 тисячах хворих день наша медицина зупиниться - не вистачатиме ліжок в інфекційних лікарнях і медиків... На сьогодні міністр Степанов прав, що при 15 тисячах ми можемо ввести локдаун», - підкреслив він.

За словами Зеленського, кількість лікарів намагаються збільшити шляхом перепрофілювання відділень медзакладів і залучення інтернів та студентів.

Читайте також: Прогноз смертності від COVID-19 не змінився: до кінця року можуть померти до 20 тисяч українців

Раніше в інтерв'ю чотирьом каналам, уривок якого опублікував ТСН, президент Зеленський заявляв, що не планує вводити строгий карантин, незважаючи на щоденне підтвердження 6-7 тисяч хворих коронавірусом, так як таке обмеження цілком зупинить економіку країни.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що коли число хворих з підтвердженими випадками COVID-19 становитиме від 11 тисяч до 15 тисяч на добу, а наповненість ліжок по всій країні буде становити не менше 85%, в країні введуть жорсткий карантин із застосуванням повного переліку обмежень червоного рівня епідемічної небезпеки.

Зокрема, почнеться мобілізація всіх медпрацівників, організують роботу відомчих установ для цивільного населення, працюватимуть польові госпіталі.

Коли щоденне число випадків буде близько 20 тисяч хворих, а ресурси системи охорони здоров'я будуть вичерпані, в країні активують протокол медичного сортування з пріоритетом надання медичної допомоги.