UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна й Індонезія домовилися ввести безвізовий режим — Зеленський

Зеленський також запропонував Індонезії долучитися до відновлення України.

Президент України Володимир Зеленський та президент Індонезії Джоко Відодо домовилися про введення безвізового режиму між двома країнами. Про це повідомив Зеленський під час брифінгу з лідером Індонезії в Києві.

"Радий повідомити про нашу домовленість запровадити безвізовий режим між нашими країнами. Це хороша новина. Це важливо для наших народів з усіх точок зору для соціального розвитку, для зв'язків між людьми", – сказав президент України.

Крім цього, на зустрічі з Джоко Відодо він обговорив післявоєнну відбудову України. 

"Я запрошую Індонезію та індонезійські компанії, фахівців приєднатися до цього масштабного економічного проекту", – зазначив голова нашої держави.

Зеленський знову наголосив на тому, що світ має зробити все для того, щоб розблокувати українські морські порти з метою відновлення повноцінного експорту продовольства.

"Росія шантажує світ голодом, вона заблокувала постачання продовольства з України, яке відігравало стабілізуючу роль для світового ринку. Десятки мільйонів тонн зернових України не можуть прибути до споживачів, зокрема в Індонезії", – додав він.

Нагадаємо, 29 червня президент Індонезії Джоко Відодо приїхав до України та відвідав Ірпінь Київської області.

Читайте також: Президент Індонезії з миротворчою місією відвідає Україну та Росію

Володимир Зеленський у травні поспілкувався з політичною й експертною спільнотами Індонезії.

Як і багато інших цивілізованих країн, Індонезія засудила розв'язану Росією війну та висловила співчуття українцям. Проте Reuters пише, що президент Джоко Відодо ще у квітні відхилив запит на постачання зброї Україні.

Також слід брати до уваги те, що Індонезія – країна, де цього разу пройде саміт G20. Відодо запросив туди і президента Зеленського, і російського диктатора Владіміра Путіна. Та через ймовірну присутність останнього склад саміту тепер під питанням.