UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президенти Польщі та Латвії підтвердили візит Байдена до Центральної Європи

Правда до якої саме країни приїде президент США поки невідомо.

Американський президент Джо Байден у лютому приїде до Центральної Європи, але які сами країни відвідає стане відомо протягом кількох днів. Про це під час спільної пресконференції у Ризі заявили президенти Польщі і Латвії Анджей Дуда й Егілс Левітс, передає «Укрінформ».

«Ми очікуємо на візит президента Джо Байдена. Президент Байден, ймовірно, прибуде до нашої частини Європи в лютому», – заявив Дуда.

Водночас за словами польського президента, Центральна Європа – це територія від Румунії до Естонії. І зараз невідомо, до яких саме країн приїде Байден.

«Ми не маємо такої інформації. Можливо, знатимемо про це упродовж кількох наступних днів», – заявив Дуда.

Президент Польщі підкреслив, що такий візит є питанням посиленої безпеки, тому його деталі не розголошуються.

«Кожен візит президента США у такий складний момент до цієї частини Європи, поблизу місця воєнних дій в Україні, є зміцненням нашої безпеки», – додав Дуда.

Своєю чергою Левітс наголосив, що цей візит Байдена буде дуже важливим сигналом для всіх союзників, а також для Росії.

Читайте також: «Прикриття» для Шольца: У WP розповіли, як Байден шукав новий «танковий план» для України

Повідомлялося, що візит президента США Джо Байдена до Польщі може супроводжуватись приїздом очільника Української держави Володимира Зеленського. Також за даними ЗМІ, розглядається сценарій зустрічі не лише з українським президентом, а й з польським – Анджеєм Дудою.

Крім того, у розмові з журналістами Джо Байден заявив, що збирається поговорити із Володимиром Зеленським. Щоправда, у якій формі відбуватиметься розмова не повідомив.